Hetty Smit     ~     Imboslaan 55     ~     dieren     ~     t: 0313 416 706     ~     e: info@hettycreeert.nl
Biografie
Ik ben Hetty Smit, geboren in 1957 Geertruidenberg Brabant, de jongste uit een creatieve familie.
Als kleuterleidster en later leerkracht in het basisonderwijs heb ik een brede ervaring opgedaan met lesgeven aan kinderen.
Daarnaast veel schilderlessen en workshops gevolgd bij diverse kunstenaars in Breda en Arnhem.Ook heb ik een 2 jarige cursus kunstgeschiedenis gevolgd in Velp. Mijn ervaring in het onderwijs en mijn creativiteit zijn gaan samensmelten in 2008 met als resultaat Hetty Creeert schilderen met plezier!

SINDS 2009 organiseer ik schildercursussen van 10 lessen en geef ik schilderworkshops.
Eerst vanuit mijn huiskameratelier daarna 3 jaar vanuit het grote atelier CASA-D in voormalig postkantoor Piersonstraat) en per 1 september 2017 in een klaslokaal van de Koningin Emma school aan de Vietorstraat 2 Dieren-zuid.
Ik schilder graag met acrylverf omdat het snel droogt en van laag op laag kan werken. Onderwerpen van mij zijn heel divers: van realistisch tot abstract, portret en landschap. Vooral het mengen van kleuren blijft een uitdaging en daar geniet ik erg van. Verschillende technieken uitproberen voelt als spelen in een speeltuin. Als ex- leerkracht vind ik het erg leuk om anderen te begeleiden in tekenen en schilderen.
Mijn ervaringen met schilder workshops voor kinderen, families, vrienden, b.s.o. en verenigingen tot 40 personen zijn erg positief. Allerlei mogelijkheden zijn bespreekbaar.

TERUGBLIK VAN ACTIVITEITEN:

WORKSHOP 19 AUGUSTUS 2022 " SCHILDEREN MET PLEZIER IN EN UIT DE KWEEKTUIN"
Dekker& van Dijk, Reinaldstraat 22 in Velp.
Spelen met bloemen en bladeren uit de prachtige tuin door het gebruik van gemengde technieken op een met de hand geschilderde ondergrond was een succes. Met 9 deelnemers hebben we prachtige resultaten bereikt.

Enkele workshops die de afgelopen jaren zijn georganiseerd: abstract landschap schilderen in Bronkhorst, rondom de Gelderse toren, Huize Leusveld, samen met de boswachter wandelen en kijken vanuit een ander perspectief, in samenwerking met yoga schilderen vanuit stilte

KUNST BIJ DE BUREN in de wijk Dieren Noord oost OKTOBER 2020
zie www.kunstbijdeburen.nl voor meer informatie.

EXPOSITIE 10 JAAR HETTY CREEERT WAS VAN 6 SEPTEMBER TM 4 DECEMBER 2020
in de Oranjerie van het Carolinapark in Dieren zuid.

EXPOSITIE van cursisten Hetty creŽert bij EERLIJK , tweedehands kleding, Spoorstraat 24.
Opening op 31 maart werd druk bezocht .

EXPOSITIE THEOTORNE 19 december/ 9 januari 2018 FILM "LOVING VINCENT"
enkele cursisten exposeerden die dag hun eigen werk geÔnspireerd door de techniek van Vincent van Gogh, in de hal van Theotorne, ism www.filmhuisdieren.nl

kvk: 0919.07.93